Милорад Додик / - ФОТО: РТРС
18/06/2021 u 17:11 h
ДАН порталДАН портал
StoryEditor

Додик: Црногорска резолуциjа о Сребреници неприjатељски чин

Ако Парламентарна скупштина БиХ ниjе дониjела сличан документ, онда се поставља питање зашто jе то урадила Црна Гора, казао је Додик

Одлуку Скупштине Црне Горе о резолуциjи о Сребреници доживљавам апсолутно као неприjатељски чин, рекао jе за РТРС Милорад Додик предсjедаваjући Предсjедништва БиХ, у Анталиjи у Турскоj, гдjе jе са друга два члана Предсjедништва БиХ у службеноj посjети, преноси Радио Слободна Европа.

Додик jе казао како jе несхватљиво да црногорски Парламент изгласа резолуциjу о Сребреници, а да то ниjе jош увиjек прошло у БиХ.

– Ако Парламентарна скупштина БиХ ниjе дониjела сличан документ, онда се поставља питање зашто jе то урадила Црна Гора, и поставља се питање да ли jе то акт миjешања у унутрашње ствари. Ако политика БиХ ниjе могла да дође до консензуса о том питању, како jе могуће да они имаjу право о томе да причаjу. Да ли jе то прање њихове савjести – казао jе Додик.

Чланови Предсjедништва Босне и Херцеговине Жељко Комшић и Шефик Џаферовић поздравили су одлуку Скупштине Црне Горе коjом jе изгласана Резолуциjа о забрани негирања геноцида у Сребреници.

– Сматрам то цивилизациjским чином посебно због чињенице да се тиме забрањуjе негирање геноцида. Босна и Херцеговина и Србиjа би морале учинити исто – казао jе Комшић.

За Џаферовића усваjање Резолуциjе “представља цивилизациjски искорак и неизмjеран допринос обнови повjерења, те jац̌ању мира и стабилности у региону”.

– Зато поздрављам ову одлуку Скупс̌тине Црне Горе и доз̌ивљавам jе као искрен и приjатељски ц̌ин – поручио jе он.

Izdvojeno

26. jul 2021 05:31