Милорад Додик / - SCREENSHOT
15/10/2021 u 11:47 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Додик: Дођите на весеље у Предсједништво, пјеваћемо “Нема те Алија”

Осим ове изјаве, Додик је данас уз оне уобичајене сепаратистичке, имао још једну непримјерену изјаву када је за бившег високог представника у БиХ Падyја Ашдауна рекао да је добро што је упокојен

Након састанка чланова Предсједништва Босне и Херцеговине с аустријским шефом дипломатије Мицхаелом Линхартом, новинарима се обратио Милорад Додик, преноси Klix.ba.

Говорећи о састанку казао је да је имао у плану “релаксирати атмосферу позивом пријатеља хармоникаша у кабинет”. С обзиром на то да пријатељ није био у могућности да дође, журку је најавио за понедјељак, а на питање шта ће пјевати, Додик је одговорио: “Нема те више Алија”.

Осим ове изјаве, Додик је данас уз оне уобичајене сепаратистичке, имао још једну непримјерену изјаву када је за бившег високог представника у БиХ Падyја Ашдауна рекао да је добро што је упокојен.

Додик је поводом актуелне ситуације у држави поновио да Република Српска нема намјеру да руши територијални интегритет БиХ те да нема страха од рата у БиХ.

-Оно што радимо нема везе с рушењем територијалног интегритета. Ја вјерујем да БиХ има сигурност у безбједносном смислу, а јединство нема и није имала никад. Вјерујем да ће БиХ остати безбједносно сигурна- рекао је.

Говорећи о најавама повлачења сагласности Републике Српске за Управу за индиректно опорезивање, Оружане снаге и Високо судско и тужилачко вијеће, он је рекао да ту неће бити пријетњи за слободу кретања и слободу трговине у БиХ, али да РС више неће пристајати на “илузије”.

-Ми не желимо више да плаћамо илузије које нам намећу, Оружане снаге су обични трошак, БиХ треба да се демилитаризује, њихова опремљеност је никаква. Ми кад донесемо одлуку о повлачењу сагласности за Оружане снаге БиХ, Срби ће то напустити и прећи у РС, 80 одсто се изјашњава тако. Разговарамо и са Србима у СИПА-и, а овај из ОСА-е (Трифко Буха, замјеник директора) није хтио да дође на састанак. Он је продана душа. Ми ћемо ту обавјештајну службу укинути до краја мјесеца и формирати своју службу- рекао је.

Затим је позвао да се војним формацијама у РС-у придруже и Хрвати и Бошњаци који живе на том простору.

-Ако желе, а има таквих. Ниједном неће ништа фалити-рекао је он.

Говорећи о састанку са Бакиром Изетбеговићем рекао је да га још увијек нико није позвао упркос јавним тврдњама те да ће се одазвати.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 23:40