/ - INSTAGRAM.COM
07/05/2023 u 11:42 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dodik: Društvo da uloži više napora u vaspitanju djece

Dodik je poručio da se autoritet učitelja i nastavnika mora vratiti na nivo drugog roditelja

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da roditelji, prosvjetni radnici, institucije i cjelokupno društvo zajedno moraju učiniti više napora u vaspitanju djece da bi dobili zdrave generacije.

- Pozivam roditelje da ulože dodatni napor u vaspitanje djece, da prate šta se dešava na društvenim mrežama i djeci ograniče pristup za sadržaje na internetu koji mogu negativno da utiču na njihov razvoj - naveo je Dodik.

Dodik je u retrospektivi protekle sedmice na svom Instagram profilu podsjetio da je, nakon tragedije u beogradskoj školi "Vladislav Ribnikar", održana vanredna sjednica Vlade Republike Srpske na kojoj je definisan niz mjera koje će biti preduzete radi povećanja bezbjednosti u školama, ali i da se zabrani unošenje mobilnih telefona na nastavu.

- Nije dovoljno samo prisustvo policajca, već ćemo uvesti vanredno i redovno testiranje djece na eventualno konzumiranje opojnih droga i donijećemo rigorozne mjere za one koji ih koriste - istakao je Dodik.

On je dodao da primat treba dati obrazovnim radnicima i iz zakona izbaciti sve ono što umanjuje njihovu obrazovnu funkciju i što ih stavlja u podređen položaj u pogledu discipline prema onome što djeca čine u školama.

Dodik je poručio da se autoritet učitelja i nastavnika mora vratiti na nivo drugog roditelja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 03:52