Милорад Додик / - ЕПА
15/06/2021 u 08:27 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Додик: Комшић ниjе дорастао ни мањим изазовима

Ако jе то тачно и ако БиХ може без става Републике Српске у НАТО, нека проба одмах, истакао jе Додик

Српски члан и предсједаваjући Предсједништва БиХ Милорад Додик коментарисао изjаву Комшића о чланству БиХ у НАТО. "Комшићеве фантазиjе".

Додок jе изjавио синоћ да реакциjа Жељка Комшића на декларациjу НАТО у коjоj се помиње БиХ и подршка Деjтонском споразуму потврђуjе да он ниjе дорастао ни мањим изазовима од оних пред коjима се налази, те да jе у недостатку сопствене политике увијек водио туђу и "вараjући пролазио на изборима".

На питање Срне да прокоментарише изjаву Комшића да се у декларациjи НАТО не помиње конститутивност народа у БиХ, Додик jе одговорио да jе у декларациjи имплицитно потврђена конститутивност народа, jер Деjтонски мировни споразум на коjи се позива НАТО и Устав БиХ као његов саставни дио садржи управо одредбу о конститутивност народа.

- Што се тиче Комшићевих фантазиjа у вези са Програмом реформи и константног заваравања jавности у БиХ како jе нешто учињено у погледу евентуалног чланства у НАТО, имам само jедно да поручим - ако jе то тачно и ако БиХ може без става Републике Српске у НАТО, нека проба одмах - истакао jе Додик коментаришући Комшићеву изjаву да jе БиХ активирала акциони план за чланство у НАТО.

Нагласио је да ће се тако наjбоље супротставити лажима коjе "Комшић и њему слични производе", а по његовим ријечима, производе их да би се људи бавили непостоjећим Националним годишњим планом, умјесто на примјер "како Бошњаци имаjи два, а Хрвати ниjедног члана Предсједништва БиХ".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 03:05