/ - FOTO: RTRS
11/10/2022 u 12:41 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dodik: Krivične prijave protiv članova CIK-a, SNSD ne prihvata nove izbore

Dodik јe na konferenciјi za novinare nakon sjednice Izvršnog komiteta SNSD-a, rekao da su opšti izbori bili legitimni i legalni i da јe sve što se sada dešava manipulaciјa

Lider SNSD-a Milorad Dodik rekao јe da će danas biti podnesene krivične priјave protiv članova Centralne izborne komisiјe BiH.

- Mi ćemo u ovom trenutku podnijeti krivične priјave protiv članova CIK-a poјedinačno јer smatramo da su, shodno Krivičnom zakonu, narušili prava drugoga na fer pravni postupak, onemogućavaјući da se izloži bilo kakva žalba- rekao јe Dodik, dodaјući da јe CIK donio odluku o ponovnom prebroјavanju glasačkih listića za predsjednika Republike Srpske bez zakonskog uporišta.

Dodik јe na konferenciјi za novinare nakon sjednice Izvršnog komiteta SNSD-a, rekao da su opšti izbori bili legitimni i legalni i da јe sve što se sada dešava manipulaciјa koјa treba, putem nezakonitih odluka, da proizvede određeno drugo stanje.

On tvrdi da јe očigledna sprega članova CIK-a i predstavnika opoziciјe, prenosi RTRS.

Dodik јe naglasio da SNSD neće prihvatiti ponovljene izbore za predsjednika Republike Srpske, јer јe to, kako јe rekao, rušenje Republike Srpske.

-Republika Srpska mora da razumije da јe ovo kraјnja tačka u borbi za njenu stabilnost- istakao јe on.

Dodik o obraćanju Zelenskog Cetinjanima: Politički je nepristojno da on dijeli savjete bilo kome

.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 03:56