Милорад Додик / - принтскрин
24/05/2022 u 13:45 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Додик: Муслимани у БиХ користе украјинску кризу за своје циљеве

Говорећи о наводима да се БиХ придружила санкцијама Русији, Додик је рекао да БиХ то није урадила јер је за увођење санкција било којој земљи потребна одлука релевантних органа које у овом случају нема

Српски члан Предсејдништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас да муслимани у удруженом подухвату настављају да руше БиХ и да је муслимански национализам отишао до те мјере да покушава да искористи украјинску кризу за реафирмисање својих циљева, јављају агенције.

Додик је као примјер навео то што су министар одбране Сифет Поџић и начелник Заједничког штаба Оружаних снага БиХ Сенад Машовић присуствовали састанку министра одбране САД Лојда Остина са украјинским званичницима без одлуке Предсједништва БиХ.

Додик је рекао да то питање није било на сједници Предсједништва БиХ, те да је он о томе обавијештен из медија.

- Није то појединачни случај, то је дио једног удруженог подухвата за рушење БиХ од муслимана. Муслимански национализам је отишао до те мјере да покушава да искористи украјинску кризу да би реафирмисао своје циљеве - рекао је Додик у Бањалуци.

Говорећи о наводима да се БиХ придружила санкцијама Русији, Додик је рекао да БиХ то није урадила јер је за увођење санкција било којој земљи потребна одлука релевантних органа које у овом случају нема.

Додик је рекао да не постоји ни одлука о придруживању БиХ забрани летова за руске авионе.

- Овдје постоје докази о подјели БиХ. Муслимани ће покушати да се држе тога да су нешто урадили, а ми то не прихватамо јер о томе није одлучено у Предсједништву БиХ, Савјету министара или Парламентарној скупштини - истакао је Додик.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. februar 2023 14:01