Milorad Dodik / - FOTO: PREDSJEDNIKRS.NET/B.ZDRINJA
07/03/2024 u 18:48 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dodik: Nastavljamo rad na projektu HE Buk-Bijela, bez obzira na odluku Crne Gore

Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izjavio je danas da će RS nastaviti s radom na projektu Hidroelektrana „Buk-Bijela“, gdje je to moguće, bez obzira na odluku Crne Gore da neće učestvovati u tom projektu.

- „Buk-Bijela” je važan projekat koji nosi velike benefite i žao mi je što to u Crnoj Gori ne prepoznaju. Republika Srpska nastaviće s radom na onom dijelu pitanja, gdje je to moguće u vezi s ovim projektom - napisao je Dodik na društvenoj mreži Iks (X).

Ministarstvo energetike Crne Gore prethodno je saopštilo da se Crna Gora neće uključivati u taj projekat i da će učiniti sve da zaštiti rijeku Taru, koja se nalazi i pod zaštitom Uneska.

Dodik je ocijenio da će RS nastaviti da jača saradnju s onim strukturama u Crnoj Gori koje, kako je istakao, žele tu saradnju.

- Za nas je važno da Crna Gora bude samostalna, stabilna i jaka i da se oslobodi onog dijela uticaja koji je usmjerava da radi protiv Srba. Te strukture su već jednom poražene. Neki ih pokušavaju oživjeti, ali shvatiće, kao i oni što su postali dio istorije, da je tako nešto nemoguće uraditi na prostoru Crne Gore - naveo je on.

Regionalna saradnja u sektoru energetike: Mujović pokrenuo pitanje Bilećkog jezera, Crna Gora štiti Taru i NP "Durmitor"

Dodik je prilikom nedavne posjete Podgorici, gdje se sastao sa predsjednikom crnogorske Skupštine, pozvao vlast te države da se uključi u projekat izgradnje HE „Buk-Bijela“, ili „da ga barem prestanu blokirati“.

(VIDEO) Dodik dostavio predlog sporazuma o specijalnim vezama, Mandić: Pričali smo o budućnosti, a ne o prošlosti

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 02:29