Фото: Н1 / - Фото: Н1
26/05/2022 u 15:05 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Додик: Нећу дозволити да БиХ пошаље помоћ Украjини, Путин мудар и добронамјеран

Додик jе потврдио новинарима да jе на дневном реду њиховог састанка била ситуациjа у БиХ и у Украjини

Члан Предсједништва Босне и Херцеговине Милорад Додик изjавио jе да никада неће дозволити да та земља пошаље помоћ Украjини за одбрану од руске агресиjе, jавља ХИНА.

Додик jе након састанка са jош два члана државног врха у Сараjеву и британском министром иностраних послова Лиз Трас потврдио новинарима да jе на дневном реду њиховог састанка била ситуациjа у БиХ и у Украjини, те да му jе шефица британске дипломатиjе сугерисала да нападнуту земљу треба да помаже свако према своjим могућностима.

За Додика jе то неприхватљив захтјев, а он за руски напад на Украjину криви Запад, коjи после година и децениjа злочина почињених широм свијета „сада ратуjе против Русиjе“ до последњег Украjинца.

- Чак покушаваjу да мобилишу неке овдје у БиХ да их укључе у слање неке опреме или наоружања коjе бисмо могли да испоручимо. Наравно, то неће бити без одлуке Предсједништва БиХ - рекао jе Додик, коjи тврди да су планови Запада коjи одбиjа да разговара са Русиjом били подмукли.

Он jе обjаснио да никада не би пристао на одлуку Предсједништва БиХ о снабдијевању украjинске воjске опремом и наоружањем.

Додик од почетка руске агресиjе на Украjину не подржава нападнуту земљу, а руског предсједника Владимира Путина назвао jе мудрим и добронамерним.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 20:20