Милорад Додик / - РТРС
26/11/2021 u 14:32 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Додик: Нема разговора док се не повуче закон о забрани негирања геноцида

Навео је да „покушај да се изједначи злочин у Сребреници и злочин у Јасеновцу“ представља „нови злочин“ и додао да на то „сигурно неће пристати“

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да ће одбити разговоре о било којој теми ако Канцеларија Високог представника у БиХ (ОХР) не повуче закон о забрани негирања геноцида, преноси N1.

-Ако ОХР или они који командују том одметнутом институцијом не повуку закон који је наметнуо (бивши високи представник) Валентин Инцко, нема разговора ни о једној теми, па ни о теми (негирања геноцида) коју третира такозвани Инцков закон- рекао је Додик.

Додик је прокоментарисао изјаву лидера Странке демократске акције (СДА) Бакира Изетбеговића да је недавно предложио усвајање измена Кривичног закона БиХ тако да он обухвати и забрану негирања злочина почињених у Јасеновцу, и да је српски члан Предсједништва БиХ „сада дошао на то што је он предлагао прије мјесец дана“.

-Изетбеговић би могао да записује састанке, ако га већ памћење издаје. Изетбеговићево помињање Јасеновца и покушаји да нас увуку у причу о изменама Кривичног закона, подваљујући нам Јасеновац, непримерено је, и то сам већ говорио. Јасеновац и Доња Градина нису, нити ће бити предмет било чије трговине- навео је Додик.

Додао је да се законом не може „утеривати истина о геноциду над Србима“.

-Ми знамо шта је било, цивилизован свет зна шта је било, нама никакав закон неће уређивати страдање, нити ћемо друге законом терати да уваже наше жртве- рекао је Додик.

Навео је да „покушај да се изједначи злочин у Сребреници и злочин у Јасеновцу“ представља „нови злочин“ и додао да на то „сигурно неће пристати“.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 10:12