/ Фото: Профимедиа
18/07/2021 u 16:56 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Додик о Ђукановићу: Он је клеветник и фрустрирани политичар

Његове изјаве су очајничке, изгубио је власт и наставља да дјелује са позиција црногорског ултрашовинизма и етноцентризма, каже српски члан предсједништва БиХ

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да је предсједник Црне Горе Мило Ђукановић политички клеветник и фрустрирани политичар који се странцима покушава представити као демократа, мада се у сопственој држави последњих година промовисао као политичар који оспорава основна људска права, попут права на слободу вјероисповијести.

Kоментаришући Ђукановићеве изјаве у Братислави, на конференцији о Западном Балкану, међу којима је и она да Србија никад није прихватила црногорску независност, Додик је одговорио да је то „класични примјер политичког клеветништва једног фрустираног политичара који мења тезе, јер је општепознато да Србија има дипломатске односе са Црном Гором“.

- Потпуно је легитимно и да Србија, као озбиљна држава, чува интересе свих Срба у региону и тај потез српске државе и њеног предсједника Александра Вучића, који је за сваку похвалу, не угрожава никога- казао је он за новинску агенцију Срна.

Према Додиковим ријечима, не чуди то што посвећеност Србије према свом народу смета Ђукановићу, јер он „не води рачуна ни о великој већини држављана Црне Горе“.

Српски члан Предсједништва БиХ је даље рекао да је Ђукановић посебно личан према Српској православној цркви, јер је због непримјереног сукоба са њом изгубио власт.

- То никако не може да преболи, притом заборављајући да је Српска православна црква старија од Црне Горе и да је он председник државе чији су грађани у огромној већини вјерници те исте цркве, чија му је популарност у Црној Гори засметала, па је покушао да је уруши дискриминаторским законом - оцијенио је Додик.

За Додика су Ђукановићеви напади на СПЦ „очајничке изјаве исфрустрираног политичара на заласку, који је изгубио власт и наставља да дјелује са позиција црногорског ултрашовинизма и етноцентризма, посебно пред међународним представницима на међународним скуповима, не би ли обезбедио њихове гаранције и подршку да продужи свој мандат предсједника“.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 18:57