Милорад Додик / - интернет
22/09/2021 u 22:07 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Додик о Комшићевом одласку у Њујорк: Генерална скупштина УН се умијешала у распад БиХ

Захвалио је владици будимском на топлом пријему истакао је да је СПЦ та која је очувала српски идентитет кроз вијекове

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да није испуњена процедура за одлазак предсједавајућег Предсједништва БиХ Жељка Комшића у Њујорк. Истиче да то што га је примио генерални секретар УН Антонио Гутереш и што му је дозвољено да се обрати на Генералној скупштини значи да се "Генерална скупштина УН умијешала у распад БиХ".

Милорад Додик је, говорећи о одласку предсједавајућег Предсједништва БиХ Жељка Комшића у Њујорк и томе што га је примио генерални секретар УН Антонио Гутереш, поновио да је на тај начин пристао да учествује у рушењу БиХ, пише РТС.

Постоји, рекао је Додик, одређена процедура која није испуњена да би Комшић отпутовао у Њујорк.

То што га је, каже, приватно примио Гутереш и што му је дозвољено да се обрати у Генералној скупштини значи да се "Генерална скупштина УН умијешала у распад БиХ".

Једног дана, рекао је, писаће се историја и остаће записано да је генерални секретар примио једног човјека који је клеветао друге народе у БиХ и допринио њеном распаду.

"Ја ћу писати о томе", рекао је Додик.

Додик је упоредио данашњу ситуацију на сјеверу Косова и Метохије са оним што је пре 10, 15 година проживјела Република Српска и са таблицама и са пасошима, те истакао да "наша воља за егзибиционизам међународне заједнице више не постоји".

Као примјер је навео некадашњег амбасадора Велике Британије који је службовао и у Београду и у Сарајеву Чарлса Крафорда који је говорио да је међународна заједница неправедна.

– А када би говорио о Косову рекао би они се тамо не слажу, убијају се, силују једни другима жене – мора то да престане, јер Косово је држава. А онда дође у БиХ и каже ви се историјски не слажете, свађате се... Морате да ћутите и будете заједно – навео је Додик.

Новинарима је испред православне цркве у Будимпешти рекао да о томе мора да се прича да би се знало.

Захвалио је владици будимском на топлом пријему истакао је да је СПЦ та која је очувала српски идентитет кроз вијекове.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 09:23