Милорад Додик / - SCREENSHOT
10/07/2021 u 22:40 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Додик о Сребреници: Има података да су табути празни, да у њима нема посмртних остатака

Он тврди да су неистините политичке конотације које су несумњиво постављене од бошњачке политике, да се само обиљежава и само се покушава рећи да су у Сребреници страдали Бошњаци, а не једнако и Срби

Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је Срни да је чисто политиканство страних амбасадора то што долазе само на обиљежавање 11. јула, а да обиљежавање догађаја у Сребреници у Сарајеву злоупотребљавају за обрачуне, у погледу своје политичке платформе, преноси Avaz.ba.

-То није дало ни другима па ни нама да на цивилизован и пристојан начин одамо пошту свима који су страдали, што требамо учинити и овај пут без обзира на мимикрију коју они покушавају да направе од тог догађаја, који, као што смо могли да видимо из извјештаја међународне комисије која је завршила рад прије мјесец дана, да се та фамозна ријеч коју они употребљавају геноцид не може ставити испред тих догађаја- рекао је Додик у интервјуу Срни.

Он је казао да “то треба да буде јасно и да буде потпуно подржана од свих таква квалификација”.

-Треба да буде подржана од свих рационалних, нормалних људи, прије свега нас Срба јер видимо да управо та сатанизација треба да послужи да се опере њихова нечасна историја која је била увијек у служби окупатора и оних који су долазили, конвертита који су се пребацивали из вјере у вјеру- рекао је Додик.

Он је устврдио да је предак Дениса Звиздића – Јуро Звиздић, коме су Турци напаствовали жену, да би заштитио породицу, одлучио да промијени вјеру и прихватио ислам.

-Мислим да би било коректно да на то питање одговарамо за неколико дана, да пустимо да сутра на најмирнији начин, породице, прије свега, одају пошту страдалим Бошњацима, ми исто тако страдалим Србима- навео је Додик.

Он тврди да су неистините политичке конотације које су несумњиво постављене од бошњачке политике, да се само обиљежава и само се покушава рећи да су у Сребреници страдали Бошњаци, а не једнако и Срби.

-Нећу ићи даље око овога мада имам шта да кажем јер поштујем бол породица и бошњачких и овом приликом сам спреман да им упутим саучешће и да у том погледу допустимо да без политичких препуцавања у миру обиђу гробна мјеста својих чланова породице и на тај начин буду са њима- истакао је Додик.

Он је додао да је “о сталном сахрањивању неких из Витеза који немају везе са тим и других мјеста, много тога речено”.

-Има података да су табути празни, да у њима нема посмртних остатака, него се само стави име- рекао је Додик.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 02:26