Dodik / FOTO:FONET/ALEKSANDAR BARDA
13/01/2023 u 16:37 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dodik: Pod himnom Srpske niko nije stradao, a uz „Alahu eкber“ hiljade ljudi

Bisera Turković ako ne dovlači urme iz katara, onda baca budalaštine po Sarajevu, kazao je on

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik odgovorio je na kritike odlazećeg ministra spoljnih poslova u Savjetu ministara BiH Bisere Turković u vezi sa dodelom ordena predsjedniku Rusije Vladimiru Putin i intoniranja himne Srpske na obilježavanju Dana Republike.

Dodik je tim povodom rekao da Turković, ako ne dovlači urme iz Katara, onda „baca budalaštine“ po Sarajevu.

- U tome joj je prošao cijeli mandat. Umjesto da se sa partijskim kolegama pozabavi islamskim paradama po Bužimu, koje jesu pretnja ne samo BiH, već cijeloj Evropi, Turkovićeva pokušava da svoj otrov prospe po Republici Srpskoj i Ruskoj Federaciji - izjavio je Dodik za Srnu.

Dodik je istakao da pod himnom Republike Srpske, koja Turkovićevoj smeta, nije stradao niko u svijetu, ali pod uzvikom „Alahu egber“, koji se može čuti ovih dana u FBiH, stradalo je hiljade Evropljana i Amerikanaca.

- Mi smo predsjedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu dali orden jer nas poštuje i podržava međunarodni sporazum kojim je uspostavljena današnja BiH. Kako da velike evropske zemlje objasne da u jeku sankcija protiv Rusije neke čak imaju povećanu robnu razmjenu sa Rusima? I onda smo mi loši momci, a oni dobri i na strani dobra - naveo je Dodik.

Što se tiče izjave Turkovićeve da je dodjela ordena Putinu „šamar cijelom svijetu“, Dodik je podsjetio da kod Srba ima jedna izreka, koja kao da je nastala zbog nje.

- Ta izreka je: „Svaka joj je za šamara“ - zaključio je Dodik. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. mart 2023 14:08