/ - Додик и Вучић
12/09/2021 u 12:33 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Додик потврдио: Кристијан Шмит доминантна тема његовог разговора са Вучићем

Вучић jе изjавио да ће данас са Додиком разговарати и поводом Дана националне заставе Србиjе

Члан Предсjедништва Босне и Херцеговине Милорад Додик (СНСД) jе потврдио да ће високи представник Кристијан Шмит бити доминантна тема током његовог данашњег разговора са србиjанским предсjедником Александром Вучићем у Београду.

То jе изjавио током гостовања на телевизиjи Прва те се том приликом осврнуо и на посjету њемачке канцеларке Ангеле Меркел Београду и Тирани, пише портал Клик.ба.

– Сигурно jе да Њемачка као велика земља неће себи дозволити да доживи некакав фиjаско и у том погледу то разумиjем. Причаћу о томе са предсjедником Србиjе. Мислим да jе коректно да ми разговарамо и доминантна тема ће бити управо он – рекао Додик jе и поновио да му ниjе драго што се Вучић раниjе ове седмице сусрео са Шмитом.

Такође jе поновио да ће признати Шмита као високог представника када добиjе сагласност свих пет држава чланица Виjећа сигурност Уjедињених нациjа за то.

Подсjећамо, након сусрета Вучића и Шмита jе саопштено да су разговарали и о Босни и Херцеговини. Упитан да ли jе тема разговора била блокада државних институциjа, коjу су изазвали политичари из Републике Српске, Вучић jе одговорио да то ниjе био случаj.

– То jе питање за Милорада Додика. Ми смо се бавили улогом Србиjе, Деjтонским мировним споразумом, оним на шта ми имамо право – рекао jе и додао да ће Република Српска увиjек имати подршку Србиjе.

Вучић jе потврдио да jе са Шмитом размиjенио мишљење о кориштењу бонских овласти, а коjе jе бивши високи представник Валентин Инзко посљедњи пут употриjебио при истеку свог мандата наметнувши закон коjим се забрањуjе негирање геноцида и других ратних злочина.

– Изнио сам наш став по питању бонских овлаштења и о том говорио потпуно нескривено и фер, jер jе у реду да сваком кажете у лице шта мислите. И оне jе мени рекао шта мисли – истакао jе предсjедник Србиjе. По окончању овог састанка огласио се Додик и у изjави за РТРС jе нагласио да би више волио да се састанак ниjе десио. Тада jе тврдио да му ниjе познато у коjем своjству се Вучић састао са Шмитом.

Вучић jе изjавио да ће данас са Додиком разговарати и поводом Дана националне заставе Србиjе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 14:52