Милорад Додик / - РТРС
22/05/2022 u 19:52 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Додик: Република Српска и Србија пролазе кроз тешка времена

Заједничким снагама борићемо за очување српског језика, културе, вјере и начина живота и очување миора и стабилности, поручио предсједник СНСД

Члан Предсједништва Босне и Херцеговине Милорад Додик изјавио је данас да Република Српска и Србија пролазе кроз тешка времена и да ће се заједничким снагама борити за очување српског језика, културе, вјере и начина живота.

Додик је на Скупштини Уједињене Српске у Бањалуци казао да је циљ владајуће коалиције очување мира и стабилности у региону. 

"Република Српска  и Србија пролазе кроз тешка времена и изазове,  свијет данас није исти као што је био прије десет година.„Морамо добро размислити како ћемо се даље кретати и шта ћемо нашем народу понудити као опцију. Ушли смо у деценију коју су већ на почетку обиљежили проблеми, а неки од њих још трају“, рекао је Додик.

Он је истакао да се морају заједнички тражити одговори и направити план како дјеловати.

„Да бисте имали снагу и моћ да то проведете морамо радити заједно. Те идеје су за друштво корисне ако сте власт. Ако сте опозиција, све ваше жеље остају само жеље“, рекао је Додик.

Он је изразио увјерење да ће се заједничким снагама пронаћи начин како се односити према свим нападима које долазе од „великих и моћних“.

„Морамо се борити за наш начин живота, језик, културу, вјеру, Републику Српску и наш народ гђе год да се он налази“, рекао је Додик.

Додик је рекао да Република Српска има територију, становништво и ефикасну власт, те да је од кључне важности за њену будућност да ли ће наставити имати компактне институције и јаку институционалну власт или ће имати подијељену власт.

„Подијељена власт значи ужурбану пропаст Републике. Зато се објединимо око наше заједничке платформе, око наших заједничких кандидата и бићемо побједници“, рекао је Додик.

Предсједник СНСД-а је указао да је дијалог једино рјешење, те да је важно разговарати о свим битним стварима, као што је повећање плата, побољшање права и положај радника и стварање услова да људи остају у Републици Српској.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
24. jun 2022 18:56