Милорад Додик и Владимир Путин / - фото: Твитер
23/06/2022 u 07:39 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dodik: Rusija podržava Dejtonski sporazum, želi da BiH funkcioniše

Dodik smatra da je ruski predsjednik Vladimir Putin veliki čovjek i državnik koji voli svoju državu i narod

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da mu je predsjednik Rusije Vladimir Putin poručio da Rusija podržava Dejtonski sporazum i želi da BiH funkcioniše, kao i da će nastaviti sa razvojem investicija u BiH.

On je rekao da je sa Putinom dogovorio gas za BiH po trenutno najpovoljnijim cijenama u Evropi, a što znači da će Sarajevo do kraja godine imati ruski gas po povoljnijim cijenama.

Dodik je upitao zar neko misli da bi se sastao sa Putinom da su uvedene sankcije Rusiji i istakao da on nije ni ruski niti američki čovjek, već čovjek srpskog naroda koji se bori da mala Republika Srpska, koja ima milion stanovnika, što je manje od jedne ulice u Moskvi ili bilo gdje, bude faktor.

- Ja sam taj koji mogu doći do Putina i nekih drugih ljudi. Prije mjesec dana opozicija je govorila da sam izolovan, a kada odem, onda kažu, šta ću tamo - rekao je Dodik za RTRS.

On je naveo da je nedavni sastanak sa Putinom u Sankt Peterburgu dogovoren pre dva mjeseca i da je ruska televizija "Rusija24" čitav dan najavljivala sastanak i prenosila prvih 12 minuta.

Dodik smatra da je ruski predsjednik Vladimir Putin veliki čovjek i državnik koji voli svoju državu i narod.

- Putin je racionalan i razuman, ne vodi rat po svaku cijenu i vodi računa da što manje ljudi strada, a pogotovo civila u sukobu u Ukrajini - rekao je Dodik, istakavši da je Putin izazvan u sukobu u Ukrajini i on taj rat vodi na način da će ga dobiti.

Dodik smatra da je najbolje da se što prije sukob u Ukrajini završi i postigne dogovor.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. avgust 2022 14:13