Милорад Додик / - ФОТО: РТРС
03/02/2022 u 09:35 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Додик: Сарадња са Хрватима је корисна за Републику Српску

Додик је нагласио да је за вријеме владавине СДС-а Република Српска била изложена притисцима ХДЗ-а, СДА, али и међународне заједнице

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је синоћ да је сарадња са Хрватима корисна за Републику Српску и оцијенио да је лидер ХДЗ-а БиХ Драган Човић, који је био на посебној сједници Народне скупштине РС реалан и рационалан политичар.

- Човић је рекао је да мене и њега често повезују, али он је сам нагласио да више седи са Бакиром Изетбеговићем него са Милорадом Додиком. Веома сам захвалан што је дошао и то говорио. Он је пријатељ и Срба и Бошњака. Адекватно заступа своје интересе - рекао је Додик за РТРС.

Како је додао, када би слушали глас опозиције, ако је ишта вриједјело на посебној сједници онда је то ово што је истакао Драган Човић, поручивши посланицима да чувају Републику Српску.

Додик је нагласио да је за вријеме владавине СДС-а Република Српска била изложена притисцима ХДЗ-а, СДА, али и међународне заједнице.

- Како би се данас према нама односили Европска унија, НАТО, међународна заједница да ми мајоризујемо Хрвате као што то раде Бошњаци? Како би се хрватска држава и политика односила према Републици Српској? Да ли би чули предсједника Милановића који говори веома рационално и тачно. За нас је веома корисно да сарађујемо и да та сарадња никада није била усмјерено против Бошњака - рекао је Додик.

Он је напоменуо да поштује Бошњаке у БиХ, али не и њихове политике.

- Они теже да БиХ буде национална држава и по том концепту Срби и Хрвати би требало да буду мањина, што ми никада нећемо дозволити - поручио је Додик.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 22:16