Milorad Dodik / Foto: SRDJAN BOLJEVIC
27/09/2022 u 22:09 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dodik: Srbi ne bi trebalo da igraju za reprezentaciju BiH

Direktno urgiram za prijateljski meč Rusija - BiH i činim sve što mogi da do tog susreta dođe, kazao je on

Član predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik gostovao je u emisiji „Oko“ na RTS gdje je poručio da Srbi ne bi trebalo da igraju za Bosnu i Hercegovinu. 

Dodik je u emisiji potvrdio da direktno urgira za prijateljski meč Rusija - BiH, te da čini sve što može da do tog susreta dođe.

On je pitanje novinara hoće li doći do utakmice Rusija – BiH u Sankt Peterburgu 19. novembra, odgovorio da je Fudbalski savez BiH donio tu odluku.

- Meni je to važno zbog Rusije. Ja neću ni tada navijati za Bosnu i Hercegovinu, ali mi je drago da se odigra jedna takva utakmica. Vjerujem da će se utakmica odigrati. U ovom trentku djeluje da hoće. Vidjećemo, ima još vremena do toga. Ali mislim da ovi ljudi nisu spremni da se povuku. Moguće da dođe do bojkota igrača i reprezentativaca, ali je moguće da se napravi sastav koji je moguć, pa da se odigra ta utakmica-rekao je član predsjedništva BiH.

Novinar emisije „Oko“ zatim je postavio Dodiku dodatno pitanje uz konstataciju da je predstojeća utakmica s Rusijom „jedinstvena prilika da Srbi počnu da igraju za selekciju BiH.“

- Srbi ne bi trebalo da igraju za Bosnu i Hercegovinu. Ali u ovom slučaju, imajući u vidu kontekst u kojem ni jedna evropska reprezentacija ne želi ili neće da igra fudbalsku utakmicu sa Rusijom, a koja je neopravdano izbačena iz svih takmičenja, klupskih i reprezentativnih, onda mi djeluje korektno i fer s naše strane, bar u Republici Srpskoj, da pokušamo da se to desi - zaključio je Dodik.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 18:14