Додик  / Фото: Н1
15/11/2021 u 21:08 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Додик: Сребреница је подвала, страдали су подједнако и Срби и Бошњаци

Нико не спори да је од тог 11. јула било убијања, али...

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик казао је да је у Сребреници био тежак злочин, али тамо је, како је рекао, страдао готово једнак број Срба и Бошњака.

- То је једна озбиљна подвала. Ви имате страдање 3.500 хиљаде Срба у тим ратним годинама, а они су издвојили само један период у коме је немогуће да се то десило, а то је од 11. до 18. јула 1995. године - казао је Додик за РТС.

Напоменуо је да је апеловано да се види цјелокупна истина коју ће утврдити "неутрални људи".

Према његовим ријечима, нико не спори да је од тог 11. јула било убијања, али исто тако ниједног Србина из тог временa не потражује ниједан виши суд, јер је свима пресуђено или су умрли.

Коментаришући изјаву Бисере Турковић, министарке спољних послова БиХ, да управо он блокира мир и напредак у БиХ и да "гради берлински зид на ентитеским границама", Додик одговара "камо среће да је једна особа проблем".

- Да није проблем историја и да Бисера води ригидну политику СДА у којој Муслимани треба да доминирају БиХ. Ја бих волио да сам тако моћан и да могу све сам да радим, али нисам сам. Јесам ја експониран, али иза тог става да су разградили Дејтонски споразум стоји значајна већина нашег становништва у Републици Српској - напомиње Додик.

Наглашава да свијет није био исти као када се правио Дејтонски споразум, а од момента када је потписан они су одлучили да га разграде у интересу Муслимана у БиХ. 

- БиХ се дефинише као држава два ентитета и три суверена народа, а од тог су два – Срби и Хрвати незадовољни позицијом у БиХ, а незадовољни су и Муслимани који желе унитарну земљу- закључио је Додик. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 20:55