Милорад Додик / - ФОТО: РТРС
21/07/2021 u 20:40 h
ДАН порталДАН портал
StoryEditor

Додик: "Српски свет" патриотски, не штети никоме

Очигледно jе да Бакир Изетбеговић нападима на саму идеjу о стварању ‘српског света‘ покушава да поврати уздрмани углед међу бошњачким народом преко Срба

Члан Предсjедништва Босне и Херцеговине Милорад Додик рекао jе да у потпуности подржава идеjу о стварању "српског света", коjа ниjе усмjерена против било кога и jедини jоj jе циљ сарадња и очување српског националног и културног идентитета.

Додик jе агенциjи Срна казао да поздравља идеjу коjу jе изнио министар унутрашњих послова Србиjе Александар Вулин, jер jе она патриотска и нема никакве териториjалне претензиjе, нити би наниjела штету било коме.

– Та идеjа jе с циљем сарадње и очувања српског идентитета, jезика и културе, што су урадили многи народи приjе нас и нико ниjе правио проблем око тога, а када jе изнесу Срби одмах се диже галама и тензиjа. Очигледно jе да Бакир Изетбеговић нападима на саму идеjу о стварању 'српског света' покушава да поврати уздрмани углед међу бошњачким народом преко Срба, али ни то му неће помоћи – казао jе Додик.

Упитан да прокоментарише наjаве турског предсjедника Реџепа Таjипа Ердогана да ће поjачати лобирање за независност Косова, Додик jе нагласио да се таj проблем не може риjешити признањем, већ само у диjалогу Београда и Приштине.

Izdvojeno

26. jul 2021 21:01