Милорад Додик / - РТРС
25/06/2022 u 12:57 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dodik: Svašta smo čuli od Šolca posljednjih dana, Bože sačuvaj

Protiv kandidature BiH za članstvo u Evropskoj uniji na Samitu EU – Balkan u Briselu bile su Njemačka, Holandija i Francuska

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je Berlin spriječio kandidatski status BiH u Evropskoj uniji, a da je potom njemački kancelar Olaf Šolc izjavio da Bosna i Hercegovina može da vjeruje Njemačkoj, javljaju agencije prenose mediji.

-Svašta smo se naslušali prethodnih dana. Njemačka je spriječila status kandidata BiH glasajući protiv, a sada čujemo njemačkog kancelara Šolca da BiH može vjerovati Njemačkoj. Bože svašta-napisao je Dodik na Twitteru.

Protiv kandidature BiH za članstvo u Evropskoj uniji na Samitu EU – Balkan u Briselu bile su Njemačka, Holandija i Francuska.

Šolc je izjavio da će Njemačka nastaviti da podržava države Zapadnog Balkana u njihovom nastojanju da se pridruže Evropskoj uniji.

-Ovih šest država – Sjeverna Makedonija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Srbija, Albanija i Kosovo, mogu vjerovati Njemačkoj- kazao je njemački kancelar.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 13:40