Милорад Додик / - Фото: РАС Србија
04/06/2022 u 13:37 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Додик у уторак на састанку с Лавровом

оје је да вама обезбиједим стабилност. Република Српска је данас стабилна, показује још једном да поред силних настојања и на унутрашњем и спољашњем плану зна наћи одговор и остати стабилна - рекао је Додик

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас да ће се у уторак, 7. јуна, у Београду састати са руским министром спољних послова Сергејом Лавровом, а десет дана касније са предсједником Русије Владимиром Путином у Санкт Петербургу, јављају агенције.

- Притискају нас са свих страна да се прикључимо санкцијама против Русије и да тако покажемо неки свој ентузијазам. Одлучили смо да то не учинимо, јер знамо да ће ова непогода проћи и да ћемо морати да сарађујемо и имамо добре односе са Русијом - рекао је Додик новинарима у Шипову.

Он је оцијенио да је ситуација у БиХ данас подијељена више него икада прије, наглашавајући да не намјерава да поквари односе са Западом, иако са те стране свакодневно стижу притисци да се уведу санкције Русији.

Додик сматра да ће његови састанци са Лавровом и Путином изазвати одређене реакције на Западу.

- Моје је да вама обезбиједим стабилност. Република Српска је данас стабилна, показује још једном да поред силних настојања и на унутрашњем и спољашњем плану зна наћи одговор и остати стабилна - рекао је Додик.

Додик је добио позив за учешће на 25. Међународном економском форуму у Санкт Петербургу, гдје би требало да разговара с Путином.

Руски шеф дипломатије боравиће у Србији 6. и 7. јуна, где ће састати са предсједником Александром Вучићем и другим званичницима.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. april 2024 12:03