Додик / -Фото: Синиша Пашалић, РАС Србија
27/04/2022 u 17:35 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Додик: Запад је рачунао да Украјина буде колатерална штета, као што су била и српска дјеца

Ниједан војник Алијансе за убијање српске дјеце није одговарао, нити је кажњен, казао је српски члан Предсједништва

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да у Русији и Украјини живи исти народ, а да је сукоб који се догодио на украјинском простору резултат глобалне промјене моћи.

Додик је за "Раша тудеј" рекао да су геополитички стратези увијек говорили да, уколико се жели власт над Евроазијом, којом доминирају Русија и Kина, мора се изазвати сукоб између Русије и Украјине, гдје живи исти народ, како би се на тај начин нарушило њихово јединство.

Према његовим ријечима, западни стратези су били веома успјешни у томе и углавном су игнорисали забринутости Русије и наоружавали одређене снаге у Украјини.

Он је поменуо и изјаве појединих европских званичника који су рекли да је сукоб њихова кривица, јер су Украјини обећали приступ ЕУ и НАТО, али су се повукли када је дошло вријеме да се то обећање и испуни.

Српски члан Предсједништва је навео и да западни партнери нису жељели да слушају забринутост Москве због ширења НАТО, као и због неких других питања, а подстицали су и Украјину да чини сличне ствари.

- Ови покушаји да се подстакне сукоб нису однедавно- оцијенио је Додик и подсјетио да је НАТО бомбардовао Републику Српску.

Истакао је да су убијање српске дјеце назвали колатералном штетом, а да ниједан војник Алијансе за то није одговарао, нити је кажњен.

- Ми због тога вјерујемо да је Запад рачунао да Украјина буде колатерална штета- рекао је Додик и додао да је циљ да се овај сукоб одужи, нагласивши да би волио да се то ријешило договором Русије и Украјине, без мијешања са стране, и да не буде рата.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 11:19