Фото: Н1 / - Фото: Н1
29/04/2022 u 19:28 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Додик запријетио: Објавићу стенограме да се јасно види о чему разговарамо са званичницима САД

- Невјероватна је лаж која се покушава продати, повезивање ове ситуације са Украјином, наметање стереотипа о томе како су Срби Руси, како ја радим нешто по налогу (руског предсједника Владимира) Путина, потпуна су лаж, рекао је Додик

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас да амерички званичници покушавају да инсценирају да је ситуација у БиХ ризична и "да је нека криза", те тврди да они не говоре истину. Додик је зато најавио да ће објавити стенограме са састанака да се, како је рекао, јасно види о чему се разговара на састанцима.

 - Невјероватна је лаж која се покушава продати, повезивање ове ситуације са Украјином, наметање стереотипа о томе како су Срби Руси, како ја радим нешто по налогу (руског предсједника Владимира) Путина, потпуна су лаж, рекао је Додик.

Он је нагласио да званичници Републике Српске имају своје интересе и да се боре за Устав.

 - То што они мисле да треба спроводити њихове далеке политике из њихових ужасно злоћудних канцеларија је неко друго питање. Може да се ради о било коме, па и о Америкацима, морамо да говоримо истину, оно што су они рекли није истина, категоричан је Додик.

Додик је претходно рекао да је на недавном састанку са америчким сенаторима јасно рекао да је за договор и тражио да се уважи став Републике Српске, као и да није било никакве свађе, нити вријеђања између чланова Предсједништва БиХ, како тврди сенатор Крис Марфи.

Марфи је у тексту објављеном на свом блогу, у којем је поделио утиске и поједине детаље прошлонедјељне посјете Западном Балкану, написао да су чланови Предсједништва БиХ на састанку са сенаторима више били заинтересовани за међусобну свађу него за стварни дијалог.

Навео је да су се чланови Предсједништва БиХ вређали и износили притужбе, а да су сенатори напустили састанак дубоко забринути за краткорочну стабилност БиХ.

Марфи је од 19. до 23. априла на Западном Балкану боравио заједно са сенаторима Џин Шејхин и Томом Тилисом.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 15:53