Додик / Фото: Н1
10/01/2022 u 20:25 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Додик: Завјетовао сам се, Република Српска ће бити самостална

Нећемо дозволити причу о грађанској држави у којој Срби треба да се претворе у мањину, казао је он

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да је самостална Република Српска његов завјет, те да он води националну политику која мора за циљ имати своју државу.

- Српски народ има право на слободу и републику. Срби у Брчком имају право на републику и припадање Републици Српској. То су права за која се ми залажемо, а не споримо муслиманима да и они имају своја. Али, нећемо дозволити причу о грађанској држави у којој Срби треба да се претворе у националну мањину - казао је Додик у свом обраћању на Свечаној академији у Брчком поводом обиљежавања Дана РС.

Он је казао да Срби „неће БиХ у којој ништа нису добили свих ових година“, додавши да су у њој само зато што ту морају да буду.

- Нама су омрзнули БиХ зато што су разградили Устав и наметнули много чега што нисмо хтјели - навео је он.

Даље је казао да свакодневно трпи притиске међународне заједнице, превођене Американцима, Британцима и дијелом ЕУ, у жељи да "прекомпонују БиХ онако како су обећали муслиманима - да ће разградити Српску и саградити унитарну БиХ".

- Већих лопова и отимача нема од Американаца. Чекају нас изазовна времена. Ми ништа друго не тражимо већ оно прописано Уставом - оцијенио је он.

Према његовим ријечима, политичком Сарајеву сметају Србија, али и "уздигнута РС".

- Ми не градимо нашу политику да њих оспоравамо, већ на нашим потенцијалима - закључио је Додик.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

18. maj 2022 05:47