Aleksandar Vučić / - INSTAGRAM
25/03/2023 u 18:45 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dopisnik austrijske televizije: Od Vučića sam saznao da će biti rata u Ukrajini

U svojoj knjizi, ali i u razgovoru sa publikom, austrijski novinar pominje i predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, sa zanimljiivim detaljima, poput onoga zašto intervjuje sa njim ne radi stojeći

Dopisnik austrijskog javnog servisa ORF sa Zapadnog Balkana i iz Ukrajine Kristijan Veršic je na promociji svoje knjige "Moj novinarski život" ispričao da je tri mjeseca prije napada Rusije na Ukrajinu znao da će rata biti. Kako je rekao, to je saznao od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

„Znao sam da će biti rata 20. decembra 2021.godine, nakon intervjua sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem“, odgovorio je Veršic na pitanje iz publike, prenosi Kosovo online, javlja N1.

On je podsjetio da se nekoliko nedjelja prije tog intervjua Vučić susreo s predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom u Moskvi.

- Pitao sam ga posle intervjua da li mogu još nešto da ga pitam u vezi sa Ukrajinom. Tada sam ga pitao, pošto Ukrajina planira vojne vježbe sa NATO – šta bi moglo da se desi. Na to sam od Vučića dobio odgovor: ‘Polazim od toga da neće imati vremena ni za jednu vojnu vježbu sa NATO’. Dodao je i da strahuje da SAD i Evropljani Putina ne shvataju ozbiljno, preneo je Veršic.

Tada mu je, kaže, bilo jasno da predstoji rat u Ukrajini.

Na pitanje na koje je intervjue posebno ponosan, kaže da mu je na prvom mjestu intervju sa Vojislavom Koštunicom 7. oktobra 2000. godine, kojeg je tada, kao tek izabranog predsjednika, uspio da intervjuiše kao jedini strani novinar.

Sa Đukanovićem samo sjedeći

U svojoj knjizi, ali i u razgovoru sa publikom, austrijski novinar pominje i predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, sa zanimljiivim detaljima, poput onoga zašto intervjuje sa njim ne radi stojeći.

- Obično sam radio intervjue sa Đukanovićem sjedeći, ali jednom, pošto je imao problema sa vratom, morali smo da stojimo. Pošto sam ja visok 175 santimetara, a on znatno viši, to je izgledalo smiješno, rekao je Vlašic.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 10:59