Фото: Lapsi.al / - Фото: LAPSI.AL
04/10/2021 u 16:03 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Албанија: Пронађен приватни авион, сумња се на шверц наркотика

Ко је пилот и путник, колика је његова тежина током лета? Колико је горива било у резервоару? Да ли су ГПС предајни уређаји радили или не, као и брзина лета, ово су нека питања на која још нису добили одговор

Сумњиви авион, без икаквих идентификационих ознака, срушио се у Вермошу док је догађај обавијен велом мистерије, пише портал Lapsi.al.

Авион је слетео око девет сати ујутру, покушао је да полети после 30 минута, али се сударио са боровима и поново слетео. Осврнувши се на ексклузивно свједочење сеоског старешине које је дао за Репортажу, Прек Вата, рекао је да су двије  особе које су биле у авиону одвезле бијели аутомобил, чији су трагови још  на ливади. Каже да су пастири видјели сцену и отишли ​​да помогну, али им то није било дозвољено.

Сав овај догађај изазива сумњу да би то могла бити трговина дрогом, на основу чињенице да градоначелник каже да је на овом подручју било завјера канабиса, као и операције полиције да их уништи.

Ко је пилот и путник, у које вријеме је авион стигао? Колика је његова тежина током лета? Колико је горива било у резервоару? Да ли су ГПС предајни уређаји радили или не, као и брзина лета, ово су нека питања на која још нису добили одговор.

Ова сцена скреће пажњу на случајеве пада авиона у Драчу и Лушњу, гдје је откривено да су се користили за трговину канабисом. Ријеч је о догађају који се догодио 2014. године, када је авион типа "Пајпер" којим је управљао италијански пилот Ђорђо Риформато слетео на плажу Дивјака, у Лушњу, да би добио количину од око 300 килограма  канабиса или пилота Италијан Гуидо Гуиди, који је признао да ће транспортовати 200 килограма  канабиса, али у тренутку проналаска авиона у Исхему у авиону није пронађена дрога.

Шеф Келмендија, Прек Вата, рекао је за Репорт Тв да су пилоту и путнику пришли аутомобилом и одвели их са лица мјеста. Он је навео да је авион првобитно слетио, али је затим покушао да се попне, али није могао. Двојица путника у авиону, навео је, дошао је аутомобил који их је одвезао.

-Авион је слетео, покушао је поново да полети. Пошто је након онога што су пастири видјели, изгледа да је претрио квар, пао је на ограду и боров дебло, дошао је аутомобил и одвео то двоје људи, постоје и полицијски знаци. Полиција је свјесна, овде нема кућа, пастира који овде имају земљу. Нису дозволили да им пастири приђу. На овом подручју је било узгоја канабиса- рекао је он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 04:29