/ FOTO: FACEBOOK, DUA LIPA
20/06/2022 u 19:13 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Дуа Липа жели Велику Албанију, а сад би и 17 хектара земље на Косову и Метохији

Поп пјевачица је у интервјуу који је прије двије године дала за часопис Ролинг Стоун, Србе назвала "фашистима" и "окупаторима Косова"

Поп пјевачица Дуа Липа замало је ушла у клинч са приштинским властима због организовања фестивала "Сани Хил" који је најављен у Приштини почетком августа. 

Наиме, организатор фестивала, њен отац Дукађин Липа, није добио земљу на Kосову и Метохији коју је тражио за овај фестивал.

image

Дуа Липа са оцем Дукађином, мајком и братом 

Фото: Телеграфи

Испред фестивала "Сани Хил" су саопштили да отказују све планове за организацију у Приштини, зато што Влада државе Kосово још није одобрила одлуку приштинске општине од 10. маја да компанији да у закуп 17 хектара земље за фестивал у селу Доња Брница.

- Фестивал ставља Kосово на посебну мапу и представља изузетну прилику за промоцију наше земље. Наша канцеларија се борила да то остане у Приштини, а наша омладина очекује и заслужује то. Мора да се пронађе решење да се фестивал врати тамо гдје му је мјесто- рекао је Диоњета Мифтари, савјетник предсједнице Косова Вјосе Османи.

На крају се ипак одлучило да ће фестивал бити одржан у Приштину од 4. до 7. августа.

Оно што је данас саопштено из Министарства јесте да ће се и даље преговарати о питању коришћења земљишта на дужи период, а суштина је да је Дукађин Липа захтијевао да добије земљу од 17 хектара у косовској пријестоници и то на 99 година.

Дуа Липа је, подсјетимо, дигла велику медијску помпу прије двије године, објавивши мапу такозване Велике Албаније на којој је обухваћено Косово, дјелови Грчке, Сјеверне Македоније и Црне Горе.

image
FOTO: TVITER

Дуа је позната као велики заговарач независности Косова, а пјевачица је у неколико наврата у својим објавама истицала да "Косово није Србија".

У интервјуу који је прије двије године дала за часопис Ролинг Стоун, Србе назвала "фашистима" и "окупаторима Косова", наводећи да су током рата на Косову и Метохији деведесетих од њеног дједа Сеита Липе, "тражили да фабрикује историјске чињенице, што је он одбио, због чега се нашао на мети тадашње српске власти".

image
- Фото: Фејсбук

Према тврдњама Дуа Липе, њен дјед је био директор Истроријског музеја у Приштини.

У интервјуу је истакла да је њена породица са Косова и Метохије морала да се пресели након "српске окупације".

- Мој дјед је писао књиге о свему што се дешава, а након што се догодила окупација, српске снаге су тражиле да он препише историју. Одбио је и изгубио посао - тврдила је тада Дуа. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 10:44