Ћамил Дураковић (Исјечак, Н1 Сарајево) / - Ћамил Дураковић (Н1 Сарајево)
21/06/2021 u 19:11 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Дураковић: Ово што свједочимо је стварна Србија, мањинске странке желе да учине оно што је Црна Гора

Резолуција јесте политички акт, али је опредјељење парламента Црне Горе и по мени, најважнија делегација које ће бити овдје 11. јула су ови посланици који су иницирали овакву резолуцију, наводи он

Председник Скупштине Општине Сребреница Ћамил Дураковић изјавио је за Н1 Сарајево да је поносан на то што је Црна Гора остала на цивилизацијском курсу и што је усвојила Резолуцију о геноциду у Сребреници. Он је рекао да је био у комуникацији са члановима Бошњачке странке, која је иницирала Резолуцију у Скупштини Црне Горе, али је био мало песимистичан након прошлогодишњих избора у земљи.

- Црна Гора је прије неколико дана јасно декларисала своју позицију када је у питању савремени цивилизовани свијет. Овдје се то поистовјећује са тим јесу ли они за или против тога да ли је био геноцид, то стављати на политички терен, то није битно, али признавање пресуда међународних судова је оно што их ставља у оне који су довољно цивилизовани да поштују пресуде међународних судова - казао је Дураковић за Н1 Сарајево.

- Видимо овај циркус у Србији што показује да Србија носи тешку одговорност с разлогом да се увијек мијеша у ствари које се дешавају у другој земљи. Чуо сам неке изјаве о томе шта Црна Гора има са Сребреницом. Дакле, шта Србија има са БиХ или са Црном Гором? Ми у сваком случају поздрављамо акт из Црне Горе.

Како је додао, оно што тренутно свједочимо “јесте стварна Србија”.

- Својевремено је србијански парламент усвојио Декларацију о признавању злочина. Ово што управо свједочимо у Србији је стварна Србија гдје мањинске странке желе да учине оно што је учинила Црна Гора. Резолуција јесте политички акт, али је опредјељење парламента Црне Горе и по мени, најважнија делегација које ће бити овдје 11. јула су ови посланици који су иницирали овакву резолуцију. Нама је то јако важно из разлога што је то земља регије, западне земље су то раније учиниле - подсјетио је Дураковић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 13:50