Навијачи Хајдука / - фб
22/05/2022 u 17:24 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Двоје рањено у сукобу навијача и полиције у Хрватској

Инцидент се десио када се око 1.600 навијача враћало са утакмице Динамо - Хајдук у Загребу и аутобусима, комби возилима и путничким аутомобилима и самоницијативно блокирали све траке аутопута у правцу Карловца.

На аутопуту између Загреба и Карловца у ноћи између субота и недјеље дошло до великих нереда и масовног сукоба између навијача сплитског Хајдука и полиције, а двије особе су рањене из ватреног оружја, извештавају данас хрватски медији.

У сукобима је учествовало више стотина људи, а како је полиција саопштила, двије особе су рањене из ватреног оружја које су полицајци употријебили. У нередима је десетак полицајаца повређено, преносе регионални медији.

Како је саопштила полиција, током организованог праћења око 1.600 навијача Хајдука у аутобусима, комби возилима и путничким аутомобилима који су се враћали с утакмице у Загребу са Динамом, навијачи су самоиницијативно стали на аутопуту А1 код одморишта „Десинец” и тако блокирали све траке аутопута у правцу Карловца.

Потом је, оглушивши се на полицијска упозорења и наредбе, неколико стотина њих напало и гађало предметима полицијске службенике из више полицијских управа који су их пратили, известила је загребачка полиција, преноси Танјуг.

Припадници полиције су узвратили и применили силу, укључујући и ватрено оружје, након чега је праћена колона поново стављена под контролу, наводи Индекс.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

22. april 2024 17:01