Еди Рама / фото: РТС
15/03/2022 u 15:36 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Еди Рама: Ако ЕУ има план за енергетску кризу, нека не изостави Западни Балкан

Албански премиjер jе с Борељом разговарао о рату у Украjини и његовим последицама, улози Албаниjе у Савјету безбиједности УН-а и позициjи те земље у односу на Русиjу

Премиjер Албаниjе Еди Рама позвао jе данас Европску униjу (ЕУ) да, уколико има план о превазилажењу енергетске кризе узроковане ратом у Украjини, не изостави Западни Балкан као што jе то учинила приликом расподjеле вакцина против корона вируса, преноси Анадолиjа. 

Рама jе то изjавио на конференциjи за новинаре у Тирани, након састанка с високим представником ЕУ за спољне послове и безбједносну политику и потпредсjедником Европске комисиjе Жозепом Борељом, коjи данас борави у званичноj посjети Албаниjи.

Са Борељом сам разговарао о неопходности да, уколико ЕУ има план да подржи земље било у суочавању с енергетском кризом или с другим посљедицама рата, не изоставе Западни Балкан као што су то чинили када су дистрибуирали вакцине - рекао jе Рама.

Албански премиjер jе с Борељом разговарао о рату у Украjини и његовим последицама, улози Албаниjе у Савјету безбиједности УН-а и позициjи те земље у односу на Русиjу, као и о процесу интеграциjе Албаниjе у ЕУ.

Говорећи о рату у Украjини, албански премиjер jе рекао да он представља линиjу раздваjања између свиjета коjи намеће ауторитани режим и бољег свиjета каквог имамо данас.

- Разговарали смо и о другом аспекту коjи се односи на стално спомињање Албаниjе од московских власти у контексту проблематичног учешћа у овом сукобу и оптужби да Албаниjа, заjедно с Косовом, помаже Украjини одласком плаћеника. То jе оптужба, приjе свега, без икаквог основа, jер jе то неистина и узнемируjућа jе - рекао jе Рама.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 17:32