Помоћ Еу није била мала већ значајна / - CHRISTIAN CREUTZ
02/12/2022 u 20:33 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

EP: Pregovori o liberalizaciji viznog režima za Kosovo mogli bi da počnu u decembru

Prema poslednjoj odluci, koja je donijeta u srijedu, liberalizacija viza za građane Kosova biće obavljena najkasnije 1. januara 2024. godine

Povodom odluke ambasadora EU da odobre Kosovu viznu liberalizaciji, Evropski parlament je saopštio da će pregovori za dalje procedure vjerovatno početi u decembru, prenosi Reporteri.

-Evropski parlament priprema pregovore sa Savjetom. Trilateralni sastanci (Parlament, Savjet i Komisija) će vjerovatno biti održani u decembru i biće potrebno nekoliko sastanaka da bi se postigao dogovor. Nakon što je zakon finalizovan i odobren na plenarnoj sjednici EP i Savjeta, o aktuelnom sporazumu o liberalizaciji mora da se pregovara bilateralno između treće zemlje i Evropske komisije- navodi se saopštenju EP.

Prema poslednjoj odluci, koja je donijeta u srijedu, liberalizacija viza za građane Kosova biće obavljena najkasnije 1. januara 2024. godine, prenosi Kosovo Onlajn.

Iz češkog predsjedništva poručili su da je ovo važan korak i da će se nastaviti rad sa Evropskim parlamentom da se to realizuje.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 08:56