/ - Илустрација
17/05/2023 u 07:41 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Er Srbija: Prvi let od Beograda do Čikaga poslije 30 godina

Letovi od Beograda do Čikaga će do 11. juna biti srijedom i subotom, zatim tri puta nedjeljno - ponedjeljkom, srijedom i subotom

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić jutros je na ispraćaju prvog leta Er Srbija sa beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" za Čikago, rekao da je Srbija jedina zemlja u regionu iz koje se može letjeti u dva najveća grada SAD.

- Danas nam je Beograd - Njujork najprofitabilnija linija Er Srbije. Vjerujemo da će ova linija sa Čikagom biti isto tako uspješna. Ovo povezuje Srbiju i Srbe, našu dijasporu, takođe i sa onim Srbima iz Kanade i srednjeg zapada SAD. Ovo je velika stvar, ovo će nas povezati sa američkim narodom. Naučićemo mnogo jedni o drugima - rekao je Vučić.

On je istakao da Er Srbija ima na računu 117 miliona eura i da ima bolje rezultate poslovanja nego što je imao Jat u Jugoslaviji, iako je tri puta manja kompanija.

Po riječima Vučića, svi letovi iz Čikaga su popunjeni do kraja juna.

Letovi od Beograda do Čikaga će do 11. juna biti srijedom i subotom, zatim tri puta nedjeljno - ponedjeljkom, srijedom i subotom.

Do čikaškog Međunarodnog aerodroma "O'Her" let Er Srbije je u 6.50 i trajaće oko 11 sati, avionima Erbas A330 iz dugolinijske flote Er Srbije, dok se od Čikaga do Beograda putovati devet sati i 50 minuta.

Generalni direktor Er Srbije Jirži Marek podsetio je da je su letovi Er Srbije ka SAD počeli 2016. kad su pokrenuti letovi od Beograda do Njujorka.

- Danas, skoro sedam godina kasnije do tog grada letimo svakodnevno - rekao je Marek.

Naveo je da je flota za ovu liniju osnažena novim avionom Erbas A330-200 za prekookeanske letove, obučeni su timovi posade i obezbijeđene sve neophodne dozvole, a sve je urađeno uz podršku Vlade Srbije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 02:42