/ - фото: Стејт Департмент
06/08/2022 u 19:19 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Eskobar: Automobili na sjeveru moraju da imaju kosovske tablice

Prosta je činjenica da se očekivalo da vozila koja rade na Kosovu moraju biti registrovana i da rade po zakonima te zemlje, naveo je on

Specijalni izaslanik SAD za zapadni Balkan Gabrijel Eskobar juče je u virtuelnom razgovoru sa novinarima govorio i o odlaganju odluke kosovske vlade o reciprocitetu registarskih tablica i dokumenata sa Srbijom.

On je rekao da je sporazum sa naljepnicama privremen i da automobili koji rade na sjeveru moraju biti registrovani na osnovu zakona Kosova, prenosi Lapsi.

„Sada je sadašnji režim registarskih tablica sa privremenim naljepnicama bio, opet, rekao bih privremen, vremenski ograničen i biće zamijenjen trajnim rešenjem. Sada zaista mislim da ovo trajno rešenje ne treba posmatrati kao nešto što će značajno promijeniti živote ljudi na sjeveru Kosova. Prosta je činjenica da se očekivalo da vozila koja rade na Kosovu moraju biti registrovana i da rade po zakonima te zemlje. Uz to, oni treba da pruže priliku za slobodu kretanja ne samo unutar Kosova, ne samo unutar Kosova i Srbije, već i širom regiona i Evrope u cjelini“, rekao je Eskobar.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 11:08