/ - фото: Д.Миленковић/РАС СРБИЈА
07/09/2021 u 17:57 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

ЕУ разматра уклањање Србиjе са зелене листе

У претходном кругу, прије десет дана, због погоршане епидемилошке ситуациjе, са зелене листе већ су уклоњене Црна Гора, Сјеверна Македониjа и Косово

ЕУ разматра уклањање Србиjе и jош пет земља са тзв. зелене листе трећих земља чиjим грађанима jе дозвољен улазак у ЕУ на основама добрих еподемиолошких параметара што значи да би се и посјетиоци коjи се враћаjу из тих земаља могли суочити са пооштреном контролом, попут тестова на Ковид-19 или карантина.

Амбасадори земља чланица би сутра на састанку у Бриселу требало да одлучуjу о томе коjе ће земље остати, а коjе ће бити уклоњене са зелене листе коjа се ажурура два пута мјесечно, пише Блиц.рс.

Посебни здравствени комитет ЕУ предложио jе уклањање са листе Србиjе, Албаниjе, Jапана, Jермениjе, Азербеjџана и Брунеиjа.

У Бриселу наводе да су просјечни нови дневни случаjеви инфекциjе Ковид-19 у ових шест земаља нагло порасли са испод 40 на милион становника, колико jе било краjем jуна, на више од 100 недјељно, при чему jе у Србиjа та броjка стигла и до 500.

У претходном кругу, прије десет дана, због погоршане епидемилошке ситуациjе, са зелене листе већ су уклоњене Црна Гора, Сјеверна Македониjа и Косово.

Одлука амабасадора ЕУ требало би да буде и формализована до краjа недеље.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 07:13