Аљбин Курти / - РТС
18/10/2021 u 06:27 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Фијаско Куртија: Закључао у сједишту Самоопредјељења

Економија Онлајн извјештава да су последња три сата медији чекали Куртија испред канцеларија Самоопредјељења у Приштини, међутим премијер је одлучио да не изађе

Премијер Косова Аљбин Курти закључан је у канцеларијама и није се појавио се пред новинарима, иако су га они чекали неколико сати на изјаву у вези са најновијим информацијама о локалним изборима на Косову и Метохији.

Економија Онлајн извјештава да су последња три сата медији чекали Куртија испред канцеларија Самоопредјељења у Приштини, међутим премијер је одлучио да не изађе.

За разлику од Куртија, његове колеге Лумир Абдикику из ДСК и Мемли Краснићи из ПДК појавили су се пред новинарима како би дали најновије информације које су њихове странке добиле са терена. Абдикику је медијима најавио да ће отићи у Подујево да прослави побједу тамошњег ЛДК-а, иако се побједник још не зна док се не преброје сви гласови, јер постоји блиска трка између Самоопредјељења и ЛДК-а. Краснићи из ПДК рекао је да у пет општина његова странка побјеђује без другог круга, док у другом кругу избора очекују побједу у још седам општина.

Самоопредјељење је изабрало не Курита, већ Фитору Пацоли да се појави пред новинарима. Она и даље инсистира на томе да је Самоопредјељење побједник ових избора, иако ниједна општина до сада није побиједила без другог круга гласова.

Самоопредјељење наводно побјеђује у Приштини и Призрену, док у Штимљу, Гњилану, Подујеву и Каменици ова партија има јаку конкуренцију у својим противницима.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 01:23