Габријел Ескобар / - фото: Стејт Департмент
07/11/2021 u 09:58 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Габријел Ескобар стиже у Босну и Херцеговину

Посjета Ескобара долази у тренутку када политички представници из босанскохерцеговачког ентитета РС блокираjу рад државних институциjа од jула када су на снагу ступиле измjене Кривичног закона БиХ коjима jе забрањено негирање геноцида и величање ратних злочинаца

Специjални изасланик Сjедињених Америчких Држава за западни Балкан Габријел Ескобар требао би данас стићи у прву службену посjету откако jе именован на ту дужност. На Тwиттер налогу Амбасаде Сjедињених Америчких Држава у Босни и Херцеговини речено jе да ће он посjетити Сараjево и Бању Луку како би поновио подршку САД-а суверенитету и териториjалном интегритету Босне и Херцеговине, преноси Фена, јавља Радио Сарајево.

Ескобар би с бх. прецjедаваjућима требао разговарати о кључним питањима корупциjе те позвати све лидере да се врате диjалогу и компромису, речено jе из Амбасаде САД-а у БиХ.

Фени jе раниjе потврђено да ће се Ескобар у понедjељак, 8. новембра сусрести с предсjедаваjућим Предсjедништва БиХ Жељком Комшићем те су таj дан планирани и сусрети с члановима колегиjа оба дома Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине.

Посjета Ескобара долази у тренутку када политички представници из босанскохерцеговачког ентитета РС блокираjу рад државних институциjа од jула када су на снагу ступиле измjене Кривичног закона БиХ коjима jе забрањено негирање геноцида и величање ратних злочинаца.

Члан Предсjедништва БиХ и предсjедник Савеза независних социjалдемократа (СНСД), владаjуће партиjе из РС-а Милорад Додик наjавио jе и повлачење из државних институциjа, а према досадашњим наjавама Ескобар не планира сусрет с Додиком.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 13:34