Доника Гервала / EPA-EFE - VALDRIN XHEMAJ
13/05/2022 u 19:51 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Гервала: Немамо информацију о повлачењима признања Косова

Према њеним ријечима, или jе то неистинита вијест, или jе Србиjа вриједно радила на повлачењима признања.

Министарка спољних послова и диjаспоре у Влади Косова Доника Гервала изjавила jе данас да немаjу информациjу да су четири државе повукле признање Косова, преноси Економиjа онлаjн.

Поводом изjаве министра спољних послова Србиjе Николе Селаковића да су четири државе повукле признањjе Косова, Гервала jе казала да немаjу информациjу о томе ни из jедне земље.

Према њеним ријечима, или jе то неистинита вијест, или jе Србиjа вриједно радила на повлачењима признања.

Гевала jе казала да Косово у погледу нових признања ради са пет земаља чланица Европске униjе, коjе то до сада нису урадиле.

- Радимо и правило jе дипломатиjе да не даjемо информациjе пре него што се процеси заврше. Имамо доста активности са пет земаља ЕУ, радимо на посебан начин -рекла jе Гервала.

Она jе на конференциjи за новинаре истакла да ће чланство у Савјету Европе бити наjважниjи корак на путу европских интеграциjа, а да jе подношење захтјева за приjем у ту организациjу само први корак на дугом и изазовном путу ка чланству у Савјету Европе.

Гервала jе оцијенила да Косово за чланство у Савјету Европе има подршку многих чланица, укључуjући и неке земаље коjе нису признале Косово.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

19. maj 2022 04:28