Gradonačelnik Mostara / - FACEBOOK/KLIX
22/04/2023 u 19:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Gradonačelnik Mostara sjeo u bager pa čistio naselja oko grada

Svoje današnje aktivnosti je mostarski gradonačelnik podijelio na društvenim mrežama navodeći kako se s velikom radošću, pridružio sugrađanima u akciji čišćenja prostora od Orlaca do Raštana, te pozvao i sve ostale da se ugledaju na ta djela

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić danas je sjeo u bager i čistio prigradska naselja na području od Orlaca do Raštana u sklopu akcije koju su organizovali mještani kako bi svoj mikroprostor u kojem se svakodnevno kreću učinili ugodnijim, prenosi Klix.ba.

Svoje današnje aktivnosti je mostarski gradonačelnik podijelio na društvenim mrežama navodeći kako se s velikom radošću, pridružio sugrađanima u akciji čišćenja prostora od Orlaca do Raštana, te pozvao i sve ostale da se ugledaju na ta djela.

- Pozivam sve druge sugrađane da naprave isto. Gradska preduzeća koja se bave čistoćom grada se nalaze u velikom izazovu, posebno u proljeće kada vegetacija posebno buja. Pomozimo svi u skladu sa svim kapacitetima kako bi svaki kutak našega Mostara bio ugodan za sve nas, naveo je.

On je poručio da “grad je naša kuća i sretan sam kada ga tako doživljavamo.”

Valja podsjetiti da je Mostar godinama u problemima po pitanju čistoće grada, kako zbog nefunkcionalnih komunalnih preduzeća, tako i problema s deponijom čiji su kapaciteti gotovo puni usljed neadekvatnog upravljanja tokom proteklih godina.

Zbog svega navedenog uprkos brojnim ekološkim akcijama na više lokaliteta se pojavljuju divlje deponije, a sistemsko rješenje za čišći i ljepši Mostar, još se traži.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 10:40