Рамуш Харадинај / - IZVOR: EKONOMIA ONLINE
21/11/2022 u 22:45 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Haradinaj: Kurti da suspenduje odluku o tablicama, Srbi da ne nasjedaju na kalkulacije Beograda

Poslednji je trenutak da vlade u Beogradu i Prištini sjednu i pregovaraju o mirovnom sporazumu za priznanje i da odustanu od akcija koje ugrožavaju živote ljudi, dodao je on

Predsjednik Alijanse za budućnost Kosova (ABK) Ramuš Haradinaj zatražio je večeras od premijera Kosova Aljbina Kurtija da suspenduje odluku o registarskim tablicama dok ne bude postignut sporazum o međusobnom priznanju.

Istovremeno je pozvao predsjednika kosovskog parlamenta da sazove vanredno zasjedanje i da usvoji rezoluciju koju je predložila ABK, kako bi se prevazišla stvorena situacija.

- Takođe molim (predsjednicu Kosova Vjosu) Osmani da preuzme aktivnu ulogu u smirivanju situacije i prevazilaženju ćorsokaka, napisao je Haradinaj na Fejsbuku.

Bivši premijer Kosova je takođe zatražio od kosovskih Srba da se uzdrže od akata nasilja.

- Pozivam sve građane, (kosovske) Srbe da se uzdrže od akata nasilja i da ne nasjedaju na političke kalkulacije režima u Beogradu. Poslednji je trenutak da vlade u Beogradu i Prištini sjednu i pregovaraju o mirovnom sporazumu za priznanje i da odustanu od akcija koje ugrožavaju živote ljudi, rekao je Haradinaj.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 16:07