Рамуш Харадинај / - ртс
01/10/2021 u 15:36 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Харадинај: Курти је Путинов човјек, опасан је за државу

Он је истакао да је премијер Косова Аљбин Курти потписивањем овог споразума урушио суверенитет.

Лидер Алијансе за будућност Косова (АБК) Рамуш Харадинај рекао је да јучерашњи споразум о таблицама враћа Косово уназад 10 година.

Он је истакао да је премијер Косова Аљбин Курти потписивањем овог споразума урушио суверенитет јужне покрајине.

 - Косово је јуче добило два ударца од проглашења независности Косова, а ти ударци нису дошли споља, не од наших непријатеља, већ од марионетске и неодговорне владе и премијера. Потписан је споразум којим се Косово враћа 10 година уназад. Овим споразумом Аљбин Курти снажно је уздрмао суверенитет земље - рекао је Харадинај на конференцији за новинаре.

Харадинај је, како преносе косовски медији, критиковао Куртија и због одбијања МЦЦ пројекта за гасовод.

 - Тај човјек је дониео антиалбанску и антиамеричку одлуку у историји Косова. Владино одбијање гасовода директан је удар на државу, отвара врата руском гасу и иновацијама. Овај човек је започео антикосовску и антиамеричку еру. Сигуран сам да неће успети. Аљбин Курти је угрозио државу Косово и прекршио заклетву као премијер. Овај човјек је испунио све услове да поднесе оставку, његов останак на овом мјесту је опасан за државу - рекао је Харадинај.

Он је чак оштро критиковао Куртија, рекавши да служи интересима руског предсједника Владимира Путина, називајући владу "проруском".

 - Позивам албанску патриотску љевицу, не подржавајте анархистичку љевицу која служи Путиновим интересима, није случајно таква одлука донијета - додао је он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
12. maj 2024 13:15