Рамуш Харадинај / - РТРС
22/08/2021 u 19:07 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Харадинај поручио: Курти је неспособан да се суочи са Србијом

Харадинај је додао да постоје многе ситуације у којима Курти показује да је неспособан да се суочи са Србијом и навео да је, како је рекао, замолио Куртија да не буде талац и да га не држе као таоца

Предсједник Алијансе за будућност Косова Рамуш Харадинај оцијенио је да је премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти неспособан да се суочи са Србијом, преноси Avaz.ba.

Харадинај је на конференцији за новинаре, критикујући полагање камена темељца за Универзитет у Приштини са сједиштем у сјеверном дијелу Косовске Митровице, чију ће изградњу финансирати Влада Србије, рекао да је апсурдно да српске институције граде Универзитет у Приштини, преноси Економија онлајн.

Харадинај је додао да постоје многе ситуације у којима Курти показује да је неспособан да се суочи са Србијом и навео да је, како је рекао, замолио Куртија да не буде талац и да га не држе као таоца.

Оцијенио је да о Куртијевој неспособности да се суочи са Београдом довољно говори повећање увоза из централне Србије, као и неувођење мјере реципроцитета и укидање пореза на грађевонске блокове из централне Србије.

Харадинај је такође затражио оставку Куртија јер, према његовој оцјени, влада привремених приштинских институција игнорише ситуацију у вези са пандемијом и лоше управља њоме.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 23:38