Рамуш Харадинај / - ртс
29/08/2021 u 15:08 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Харадинај предложио Рами: Легализујте канабис

Према његовим ријечима, постоји опасност од канабиса сада када је забрањено његово узгајање, али "не и сјутра ако се легализује

Бивши премијер Косова Рамуш Харадинај затражио је од премијера Албаније Едија Раме да, као и Сјеверна Македонија, легализује канабис.

- Мислим да је веома важно легализовати наркотике у Албанији, посебно оне који се саде – канабис. За то је потребна храброст. Легализујте га. Направите закон за његово узгајање. Македонија је то учинила. Други народи су то учинили. Да се као Албанци уклонимо са њихове мапе да смо земља наркотика - казао је Харадинај за албанску ТВ АБЦ.

Према његовим ријечима, постоји опасност од канабиса сада када је забрањено његово узгајање, али "не и сјутра ако се легализује".

- На неке проблеме са којима се суочава Албанија потребно је одговорити стабилним правним основом. Не остављајте их као проблеме о којима сви знају, говоре и злоупотребљавају нас, Албанију и Косово, а ми се претварамо да не постоје. Морају се дати законски одговори, само по законском путу можемо изаћи из ове ситуације - рекао је он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 03:09