Рамуш Харадинај / - IZVOR: EKONOMIA ONLINE
24/02/2022 u 12:04 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Харадинај представио нацрт коначног споразума са Србијом

Како се наводи, будући споразум мора да буде у складу са три основна принципа: суверенитет, територијални интегритет и уставност

Лидер Алијансе за будућност Косова Рамуш Харадинај упутиће данас Скупштини тзв. Косова нацрт „коначног споразума Косова и Србије“, јавља „Коссев“.

Он је у саопштењу навео да је тзв. Косово посвећено постизању Свеобухватног споразума ‘Велико рјешење’ (Биг-Фиx) који ће да се, између осталог, бави признавањем држављанства и немијешањем у унутрашње и међународне послове.

 - Република Косово је посвећена да се споразум мора постићи у складу са идејом постизања великог рјешења на међународном самиту организованом под покровитељством предсједника Бајдена, представника ЕУ и Уједињеног Краљевства, стоји у саопштењу.

Како даље пише, будући споразум мора да буде у складу са три основна принципа: суверенитет, територијални интегритет и уставност, а „Велико рјешење“ треба да обезбиједи коначни споразум и отвори пут за текући дијалог између страна о свим отвореним питањима после постизања коначног споразума.

 - Након ‘Споразума’ треба да се настави дијалог о другим отвореним питањима уз гаранције САД, ЕУ (посебно земаља квинте) и Уједињеног Краљевства, наводи се у саопштењу.

Његова странка затражила је сједницу парламента за петак 25. фебруар, посвећену дијалогу са Београдом и „коначном свеобухватном споразуму са Србијом“, преноси „Коссев“.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 14:53