/ - FOTO: UNSPLASH - CHARLESDELUVIO, VIRšLE, ILUSTRACIJA
23/11/2023 u 18:05 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Hrvatska iz prodavnica povlači još jedan proizvod

Državni inspektorat informisao je građane da je u četvrtak opozvan proizvod Hrenovka – polutrajni proizvod, koji nosi LOT 00020426 s oznakom najbolje upotrebiti do 10. decembra 2023.

Viršle, odnosno hrenovka proizvođača mesare Prelec opozvana je zbog neodgovarajuće deklaracije, odnosno neoznačenog alergena mliječnog proteina, saopštio je u četvrtak Državni inspektorat Hrvatske, prenosi Dnevnik.hr.

Državni inspektorat informisao je građane da je u četvrtak opozvan proizvod Hrenovka – polutrajni proizvod, koji nosi LOT 00020426 s oznakom najbolje upotrebiti do 10. decembra 2023. godine.

Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu (HAPIH) navela je na svojim internet stranicama da zbog neoznačavanja mliječnog proteina, proizvod može predstavljati rizik po zdravlje potrošača osetljivih na taj alergen dok ga ostali mogu i dalje upotrebljavati bez ograničenja.

Proizvođač opozvanih hrenovki je Mesnica Prelec d.o.o., i obavještenje se odnosi isključivo na navedeni proizvod koji nije u skladu s Uredbom o utvrđivanju opštih načela i uslova zakona o hrani, navodi HAPIH, prenosi Dnevnik.hr.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 00:21