/ - дан илустрација
15/12/2021 u 10:23 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Хрватска: Протести због увођења вакцинације за дјецу од 5 до 11 година

Хрватски медиjи наводе да иза ових протеста стоjе исти људи коjи су организовали протесте против ковид потврда

Од раног jутра на Марковом тргу у Загребу одржава се протест назван "Бедем љубави" због одлуке Владе да уведе вакцинациjу за дјецу од пет до 11 година.

У девет сати почела jе седница Владе Републике Хрватске, а очекуjе се да ће бити продужене епидемиолошке мере. Jедна од мјера коjа ће данас вероватно бити усвоjена jе и вакцинациjа за дјецу од пет до 11 година, преноси Нова С. 

Ова одлука изазвала jе бијес грађана, коjи су изашли на улице.

- Сада, када крећу на децу, присиљаваjу родитеље на потезе након коjих нема натраг, од одбране деце се не одустаjе и не одступа ни под цену живота. Не даjмо им прилику да нас натераjу на насиље. Маjке, станите у бедем, ово jе задњи покушаj мирног решавања проблема, то само маjке могу! Очеви, држите леђа маjкама! - наводи се у позиву на данашњи протест.

Хрватски медиjи наводе да иза ових протеста стоjе исти људи коjи су организовали протесте против ковид потврда.

- Данас смо дошли рећи: ‘Не, нисмо кунићи, ми смо људи, слободни Хрвати, коjи имаjу право рећи не - поручили су демонстранти.

- Надам се да ће се они коjи нас заступаjу замислити над одлуком коjу ће данас донети. Jе ли власт хрватског народа? Желе ли имати људе или заморце у овоj држави? То jе то од мене, идемо даље! - поручила jе jедна од организаторки протеста, а преноси Индеx.хр. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 13:34