/ - PHOTO BY NIELS BOSMAN ON UNSPLASH
13/12/2021 u 17:22 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Хрватска тражи резултате Београда у суђењима за ратне злочине

Хрватска, закључио је он, признаје напредак Црне Горе у преговорима о чланству с ЕУ

Шеф хрватске дипломатије Гордан Грлић Радман изјавио је да ће, поводом отварања кластера у преговорима Србије с ЕУ, ставити до знања “јасну забринутост” Хрватске кад су у питању опипљиви резултати Београда у суђењима за ратне злочине, питања несталих лица и правима мањина, пише autonomiјa.info.

Хрватски министар је, долазећи на министарско засиједање Уније у Бриселу, рекао да, у вези с тим, и даље стоји порука Загреба од јуна да је „јасна забринутост Хрватске“ и да је час за опипљиве резултате у суђењима за ратне злочине и у питањима несталих лица и права мањина.

Хрватска, закључио је он, признаје напредак Црне Горе у преговорима о чланству с ЕУ.

Србија ће сјутра у Бриселу отворити у преговорима с ЕУ кластер четири, који обједињује поглавље 14 о транспортној политици, 15 о енергетици, поглавље 21+ транс-европске мреже и поглавље 27 о животној средини и климатским промјенама.

На међувладиној конференцији о отварању кластера четири ће учествовати предсједница Владе Србије Ана Брнабић и министарка за европске интеграције Јадранка Јоксимовић, које ће се претходно посебно састати с европским комесаром за проширење Оливером Вархељијем.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 07:10