КОКАИН ЛУКА ПЛОЧЕ(ФОТО: УПХР-март)  
20/07/2021 u 15:57 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Хрватска: У продавници међу бананама пронађено 18 килограма кокаина

Наводно је дрога откривена сасвим случајно, док су радници вадили банане и стављали их на полице

Јутрос је у једној трговини у Плочама међу бананама пронађен кокаин, 18 килограма, јавља Index.hr. Кокаин који је био скривен међу кутијама банана пронашла је радница трговине у Плочама која је одмах позвала полицију.

Међу Плочанима се нагађа о томе како је кокаин дошао у трговину, но засад нема доказа да је повезан с недавним рекордним запљенама кокаина из Еквадора који је стизао у луку Плоче гдје је и заплијењен.

У послијеподневним сатима огласила се полиција. Потврдили су ранију информацију да је нађено 18 килограма кокаина

-Јутрос око седам сати Полицијска управа дубровачко-неретванска запримила је дојаву једног трговачког ланца у Плочама о проналаску сумњиве материје међу пакетима у којима су се налазиле банане"-навела је полиција Хрватске.

(ФОТО) Балканским лукама "плови" кокаин међу бананама: Нова запљена од 11 килограма

Подсјећамо, хрватска полиција заплијенила је у марту у Луци Плоче 575 килограма кокаина намијењеног земљама региона, чија је вриједност на црном тржишту процијењена на око 57 милиона еура, саопштила је тада Полицијска управа Дубровачко-неретванске жупаније.

У саопштењу су тада навели да су полицијски службеници Полицијске управе дубровачко-неретванске у сарадњи с Царинском управом кокаин заплијенили 30. марта ове године, након што је претходно морем стигао из Јужне Америке, те да за сада нико није ухапшен. И ова "пошиљка" била је сакривена у товару с бананама.

Према подацима полиције, кокаин високог квалитета није био намијењен хрватском тржишту, већ сусједним државама. Како се наводи у саопштењу, то је трећи случај у овој години разбијања ланца кријумчарења кокаина који морем стиже у Хрватску да би се копненим путем дистрибуирао у сусједне земље.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 14:19