/ foto: Lazar Ružić
04/07/2022 u 14:33 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Hrvatska: Zamrznute cijene osnovnih goriva na još 14 dana

Vladine mjere ne odnose se na cijene goriva na autoputevima i na premium goriva čija će se cijena i dalje odredjivati slobodno

Vlada Hrvatske danas je za još dvije sedmice produžila zamrzavanje cijena osnovnih goriva na pumpama koje nisu na autoputevima.

To znači da će litra osnovnog eurodizela na benzinskim pumpama koje nijesu na autoputevima i u idućih 14 dana biti 13,08 kuna (1,74 eura), dok će litar osnovnog benzina eurosuper 95 koštati 13,50 kuna (1,79 eura). Plavi dizel koštaće najviše 9,45 kuna (1,26 eura) po litri.

Odluku o produženju zamrzavanja cijena osnovnih goriva vlada je donijela na telefonskoj sjednici na kojoj je takođe fiksirala i veleprodajne cijene tako da sa svim javnim davanjima ne mogu iznositi više od krajnje maloprodajne cijene.

"Cilj vlade je da očuva standard građana, sigurnost opskrbe energenata, a ujedno i prihode za vrijeme turističke sezone", navodi se u saopštenju vladine pres službe.

Procjenjuje se da bi bez vladine intervencije osnovni evrodizel koštao više od 16,50 kuna (2,19 eura), a osnovni eurosuper oko 16 kuna (2,13 eura), prenosi RTCG portal.

Vladine mjere ne odnose se na cijene goriva na autoputevima i na premium goriva čija će se cijena i dalje odredjivati slobodno.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 07:03