Зоран Милановић / - (Фото: NACIONAL/M.K)
18/11/2021 u 07:39 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Хрватски амбасадор позван на разговор због Милановића

Поређење мjера против пандемиjе коронавируса и фашизма jе неприхватљива. У нашоj jе одговорности да заштитимо грађане Аустриjе и ми сходно томе и дjелуjемо, наводи се у саопштењу аустријског министарства

Због изjава хрватског предсjедника Зорана Милановића на рачун аустриjске корона-политике, амбасадор Хрватске у Аустриjи Даниjел Глунчић позван jе на разговор у аустриjско Министарство спољних послова у Бечу, потврђено jе за Хину из хрватске амбасаде.

Амбасадор jе потврдио да jе позван на разговор и одбио да коментарише садржаj разговора, преноси Хина, јавља портал РТЦГ.

Како jе саопштило аустриjско Министарство спољних и европских послова, а како преносе аустриjски медиjи, Глунчић jе на разговор позван због "изузетно необичних изjава хрватског предсjедника", а коjе су том приликом и "наjоштриjе одбачене".

"Поређење мjера против пандемиjе коронавируса и фашизма jе неприхватљива. У нашоj jе одговорности да заштитимо грађане Аустриjе и ми сходно томе и дjелуjемо“, наводи се у саопштењу министарства, како преноси агенциjа АПА.

"Хрватском амбасадору у Аустриjи jе jасно прениjета зачуђеност овим изjавама", рекао jе државни секретар у министарству Петер Лаунски-Тифентал.

Аустриjски медиjи цитираjу хрватског предсjедника коjи jе, након сусрета с папом Фрањом у Ватикану у понедjељак, аустриjске мjере локдауна за невакцинисане упоредио са методама "коjе подсjећаjу на тридесете" године и назвао их "глупостима".

У Аустриjи од понедjељка владаjу строге мjере ограничења кретања за невакцинисане.

Особе коjе ниjесу вакцинисане или пребољеле ковид у Аустриjи смиjу напустити своj стан само у изузетним случаjевима попут набавке намирница, посjета лекjару или апотеци или одласка на посао.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 04:04